fredag den 18. maj 2012

Strømledninger til lastbiler er på vej til Californien



(Kilde: Gizmodo.com)
Systemer af elektriske luftledninger er et almindeligt syn på sporvogne og tog-, men et nyt system designet til at drive kørende lastbiler er klar i USA. Udviklet af Siemens, vil de luftledninger snart blive rullet ud til at teste i Californien.

Systemet der bliver kaldet eHighway, er ligesom det system vi kender fra tog og sporvogne. Overliggende elektriske kabler bruges af specielt designet hybrid lastbiler der bruger strømmen for fremdrift på motorvejen, med henblik på at reducere brændstofforbruget og støjemissioner for stærkt trafikerede strækninger af motorveje.

Fordi de brugte lastbiler er hybridlastbiler, er de fri til at afbryde sig fra kablerne for at forlade motorvejen og køre ved hjælp af batterier og traditionel dieselmotor når reserverne er brugt op. Som Youtube videoen viser, kan Mercedes-Benz lastbilerne automatisk forbinde og afbryde kablerne mens de fragter transportgods. Systemet der forbinder lastbilerne fra Mercedes-Benz til kablerne, er specielt designet således at lastbilen naturligt kan bevæge sig rundt i sin bane uden at afbryde strømmen.

Systemet er ved at blive rullet ud i dele af Californien i USA. På de Californieske motorveje vil en enkelt vognbane testformål blive taget i brug.